Βοήθεια-FAQ

Τι είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

Τα ηλεκτρονικά βιβλία αποτελούν την ψηφιακή αναπαραγωγή των παραδοσιακών, έντυπων βιβλίων. Η ανάγνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ειδικές συσκευές ανάγνωσης (e-readers) ή μέσω ειδικών εφαρμογών ανάγνωσης (e-reader applications) σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets , tablet PCs, smartphones. Τα ηλεκτρονικά βιβλία, πέρα από τις απεριόριστες δυνατότητες οργάνωσης και επεξεργασίας και την ευκολότερη μεταφορά και διαχείριση, έχουν επιπροσθέτως και μικρότερο κόστος αγοράς, ενώ δεν επιβαρύνουν και το περιβάλλον, αφού δε δαπανούν πολύτιμους φυσικούς πόρους. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες παραπεμφθείτε εδώ.

Σε τι τύπους αρχείων διατίθενται τα ηλεκτρονικά βιβλία; Υπάρχουν περιορισμοί;

Οι πλέον διαδεδομένοι τύποι αρχείων για τα ηλεκτρονικά βιβλία, οι οποίοι είναι και αυτοί που διατίθενται από τον ιστότοπο μας, είναι οι:
PDF (Portable Document Format) και ePub (Electronic Publication).

Προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των δημιουργών και εκδοτών, στα ηλεκτρονικά βιβλία του beebooks.gr ενυπάρχει κλείδωμα Adobe DRM (Digital Rights Management). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν μπορούν να αντιγραφούν, εκτυπωθούν ή διαμοιραστούν. Η χρήση των βιβλίων επιτρέπεται μόνο στο νόμιμο τελικό χρήστη που πλήρωσε για την αγορά τους, ενώ περιορίζεται σε έναν ορισμένο αριθμό συσκευών ανάγνωσης (έως 3 Windows PC / Mac ή/και έως 3 φορητές συσκευές ανάγνωσης – tablets , tablet PCs, iPad, smartphones, iPhone, e-readers). Για πληροφορίες εγκατάστασης, του λογισμικού που απαιτείται για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών μας βιβλίων, παραπεμφθείτε στις οδηγίες που παρέχονται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου μας. 

Πώς αγοράζω και πώς διαβάζω ηλεκτρονικά βιβλία από το beebooks.gr;

Αναλυτικές οδηγίες ανά συσκευή ανάγνωσης, παρέχονται στην αρχική οθόνη του ιστοτόπου μας. Σας προτρέπουμε να μεταβείτε στις οδηγίες αυτές πριν προχωρήσετε στην αγορά των ηλεκτρονικών σας βιβλίων από το beebooks.gr.

Ποιοι τύποι αρχείων προτείνονται ανά συσκευή ανάγνωσης;

Δεν υπάρχουν απόλυτοι διαχωρισμοί.
Παρ’ όλα αυτά γεγονός αποτελεί ότι τα PDF ηλεκτρονικά βιβλία προορίζονται για ανάγνωση σε ηλεκτρονικές συσκευές (Windows PC /Mac /Tablets / κάποιοι e-readers) των οποίων οι οθόνες έχουν μέγεθος άνω των 7 ιντσών. Οι χειροκίνητες παρεμβάσεις (αυξομείωση μεγέθους / συνεχής κύλιση στη συνέχεια του κειμένου) που απαιτούνται από το χρήστη συσκευών με μικρότερες οθόνες (e-readers με μικρότερες οθόνες / smartphones) για να διαβάσει ένα PDF ηλεκτρονικό βιβλίο, αποβαίνουν κουραστικές, αφαιρώντας από τη γενικότερη εμπειρία ανάγνωσης.
Τα  ePub ηλεκτρονικά βιβλία αντιθέτως (τα οποία αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων που πωλούνται από το beebooks.gr) προσφέρονται για τις οθόνες του συνόλου των ηλεκτρονικών συσκευών, λόγω της δυνατότητάς τους για  “αναδιαμόρφωση” (reflow), έτσι ώστε οι γραμματοσειρές και τα πλαίσια του κειμένου να  προσαρμόζονται αυτόματα σε οθόνες διαφορετικών μεγεθών.

Στο beebooks.gr φροντίζουμε να υπενθυμίζουμε στο χρήστη την ως άνω διαφοροποίηση, παραθέτοντας στο κάτω μέρος κάθε ηλεκτρονικού βιβλίου, τις συσκευές ανάγνωσης για τις οποίες προτείνεται, αναλόγως του τύπου του.
Συνοπτικά:
Windows PC / Mac / iPad / tablets / tablet PCs / e-readers με οθόνη μεγαλύτερη των 7 ιντσών, για τα PDF ηλεκτρονικά βιβλία.
Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές (Windows PC / Mac / iPad / tablets / tablet PCs / iPhone / smartphones / e-readers) για τα ePub ηλεκτρονικά βιβλία.

Πού αποθηκεύονται τα ηλεκτρονικά βιβλία που αγόρασα από το beebooks.gr;

Τα ηλεκτρονικά βιβλία που αγοράζετε από το beebooks.gr αποθηκεύονται μέσω του Adobe Digital Editions στον υπολογιστή σας, για μελλοντική χρήση ή μεταφορά σε κάποια φορητή συσκευή ανάγνωσης, στο φάκελο “My Digital Editions” (“Digital Editions” για χρήστες Mac).
Η πλήρης διαδρομή του φακέλου είναι:
Υπολογιστής / Χρήστες / ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ / Έγγραφα / My Digital Editions  (Documents / Digital Editions για χρήστες Μac).

Στην περίπτωση που θέλετε να συνεχίσετε την ανάγνωσή του βιβλίου σας, αυτό μπορεί να γίνει και ανοίγοντας απευθείας το λογισμικό Adobe Digital Editions (αν δεν έχετε επιλέξει τη δημιουργία συντόμευσης, το λογισμικό βρίσκεται αποθηκευμένο στο φάκελο "Adobe" των προγραμμάτων του Υπολογιστή σας).

Πόσες φορές μπορώ να κάνω download ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που αγόρασα από το beebooks.gr;

Στην περίπτωση κατά την οποία έχετε απολέσει κάποιο από τα ηλεκτρονικά βιβλία που αγοράσατε από το beebooks.gr, έχετε τη δυνατότητα να το “ξανακατεβάσετε”, για το χρονικό διάστημα του ενός έτους από την ημερομηνία αγοράς του.
Για να το κάνετε, εισέλθετε στο μενου "ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ" στην κορυφή της ιστοσελίδας.

Γίνεται να ακυρώσω ή να αντικαταστήσω ένα ηλεκτρονικό βιβλίο;

Τα ηλεκτρονικά βιβλία παραδίδονται αυτόματα κατόπιν πληρωμής τους, και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η ακύρωση παράδοσής τους, επιστροφή τους ή αντικατάσταση τους.

Ποιοι τρόποι πληρωμής υπάρχουν;

  • Πιστωτική Κάρτα ( Credit Card )
  • Κατάθεση σε Tράπεζα

( Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε στους Τρόπους πληρωμής )

Μπορώ να αντιγράψω, να εκτυπώσω ή να δανείσω ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που μόλις αγόρασα από το beebooks.gr;

Η αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων από το beebooks.gr αφορά προσωπική χρήση ενώ τόσο η αντιγραφή όσο και η εκτύπωσή τους, περιορίζεται από το κλείδωμα Adobe DRM.
Ενημερωθείτε για νέες εκδόσεις και προσφορές!
Όνομα:
Email:
Ακολουθήστε μας!
Μάθετε για νέα μέσω Facebook και Twitter.
Facebook Twitter
Eurobank