Ανάγνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων μου στην Android συσκευή μου

Για την ανάγνωση των ηλεκτρονικών βιβλίων που αγοράζετε από το beebooks.gr θα πρέπει να εγκαταστήσετε μία Android εφαρμογή (application) στη συσκευή σας. Η εφαρμογή Aldiko Book Reader αποτελεί μία από τις πιο πρόσφορες λύσεις για την ανάγνωση και διαχείριση των ηλεκτρονικών βιβλίων στο περιβάλλον Android, ενώ επιπλέον υποστηρίζει την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα (Adobe DRM protected) αρχεία PDF και ePub (οι μορφές των ηλεκτρονικών βιβλίων που διατίθενται από το beebooks.gr). Η εφαρμογή προσφέρεται δωρεάν.

Η εγκατάσταση και χρήση της, περιγράφεται διεξοδικά παρακάτω.
Σημείωση: Η διαδικασία εγκατάστασης της εφαρμογής πραγματοποιείται μόνο μια φορά, πριν από την αγορά του πρώτου σας βιβλίου από τον ιστότοπό μας.

1 Εισέρχεστε στο Android market (Google Play Store) και στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογείτε “Aldiko”.

2 Eγκαθιστάτε την εφαρμογή.

Επιλέγετε το Aldiko Book Reader. Στην επόμενη οθόνη πατάτε το κουμπί ”Εγκατάσταση” και εν συνεχεία “Αποδοχή και λήψη”. Τέλος, κατόπιν της λήψης, πατάτε επί του εικονιδίου για να εισέλθετε στην εφαρμογή.

    

3 Εισέρχεστε στην εφαρμογή.

Προκειμένου να είναι εφικτή η μεταφορά και ανάγνωση των - Adobe DRM protected - ηλεκτρονικών βιβλίων που θα αγοράσετε από το beebooks.gr, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα Adobe ID.
Μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής (η μετάβαση στις ρυθμίσεις, διαφοροποιείται ανά συσκευή), επιλέγετε το πεδίο “Adobe DRM”.
Στην επόμενη οθόνη πατήστε “Δημιουργία” και εισάγετε τα στοιχεία σας, πατώντας κατόπιν και πάλι “Δημιουργία”.

Σημείωση: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας που δηλώσατε, θα λάβετε εντός ολίγου ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς επιβεβαίωση του Adobe ID που μόλις δημιουργήσατε. Αποθηκεύστε το ως άνω μήνυμα για πιθανή μελλοντική παραπομπή στο Adobe ID σας και απομνημονεύστε τον κωδικό ασφαλείας (password) που δηλώσατε.

       

4 Είστε πλέον σε θέση να κάνετε την προσθήκη εντός της εφαρμογής, των ηλεκτρονικών βιβλίων που θα αγοράσετε από το beebooks.gr.

Πλοηγηθείτε στο beebooks.gr και επιλέξτε το ηλεκτρονικό βιβλίο της αρεσκείας σας.
Κατόπιν επιλογής και πληρωμής του ηλεκτρονικού βιβλίου σας, μεταβαίνετε στις Παραγγελίες σας, πατάτε επί του αριθμού της τελευταίας σας παραγγελίας και στην επόμενη σελίδα, σας εμφανίζεται ο ενεργός σύνδεσμος (link) που είναι απαραίτητος για να “κατεβάσετε” το ηλεκτρονικό βιβλίο σας.

Πατήστε επί του συνδέσμου, και κατόπιν, στις επιλογές που σας εμφανίζονται, επιλέξτε “Αποθήκευση σύνδεσης”.
Τέλος μεταβείτε στα ληφθέντα αρχεία της συσκευής σας.

Σημείωση: Ο όρος “Αποθήκευση σύνδεσης”, πιθανόν να διαφοροποιείται αναλόγως του Android phone / Tablet που χρησιμοποιείτε. Σε κάθε περίπτωση, στο σημείο αυτό αποθηκεύετε τον ενεργό σύνδεσμο που απαιτείται για την λήψη του ηλεκτρονικού βιβλίου σας.Αφού βρείτε εντός των “Λήψεων” της συσκευής σας, το αρχείο του συνδέσμου (link), που ως ανωτέρω αποθηκεύσατε, πατήστε επί αυτού και αυτόματα το ηλεκτρονικό βιβλίο σας θα ανοίξει επί της εφαρμογής Aldiko Book Reader.
Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, αναλόγως της Android συσκευής σας, πατώντας επί του συνδέσμου πιθανόν η διαδικασία “κατεβάσματος” να μην εκκινείται αυτόματα, παρά να σας εμφανίζεται μία λίστα επιλογών. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επιλέξετε “Εισαγωγή στο Aldiko”.

Καλή σας Ανάγνωση!

Περιορισμός:  Αν επιθυμείτε να διαβάζετε τα ηλεκτρονικά βιβλία σας και σε άλλες φορητές συσκευές ( άλλες Android συσκευές / e-readers / iPhone / iPad ), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε έως 3 κατά ανώτατο συσκευές, ενώ θα πρέπει έκαστη συσκευή να ενεργοποιηθεί με το ίδιο Adobe ID που έχετε δημιουργήσει κατά το Βήμα 3.

Σημείωση: Εφόσον διαθέτετε Android έκδοση παλαιότερη από v. 2.0, είτε - σε ορισμένες συσκευές Android phones - η διαδικασία δεν εκτελείται σύμφωνα με τις οδηγίες κατά το Βήμα 4, παραπεμφθείτε εδώ.

Ενημερωθείτε για νέες εκδόσεις και προσφορές!
Όνομα:
Email:
Ακολουθήστε μας!
Μάθετε για νέα μέσω Facebook και Twitter.
Facebook Twitter
Eurobank